27 Ağustos 2013 Salı

Stanley Meyer kimdir?

Stanley Meyer kimdir? Su Yakıt Hücresi'ni kim bulmuştur? Su yakıt hücresi nedir?

Stanley Meyer (Stanley Allen Meyer) 24 Ağustos 1940'da doğan "su ile çalışan motor" fikrini ortaya atan mucit.



Hayatı
24 Ağustos 1940'da ikiz kardeşiyle beraber Kolomb'un doğu tarafında doğdu.Bir süre orada yaşadıktan sonra Grandview Heights'e geçti ve liseyi orada bitirdi.
Ohio State Üniversitesini bitirdikten sonra orduya katıldı.


Patentleri
Kardiyak izleme,okyanus coğrafyası ve bankacılık sistemleri hakkında patentleri bulunmakta.Bazı patentlerini 1989'un başında bazılarını ise 1993 yılında tasdik ettirdi.

İş Hayatı
Meyer,Ohio Battelle vakfı için çalıştı.Ayrıca NASA ile birlikte Gemini projesini geliştirdi.Star Wars için "EBED kavramı" üzerinde enerji besleme sistemi geliştirdi.

Su ile çalışan motor teknolojisi
Arap Petrol Ambargosu sona erdikten sonra yüksek yakıt fiyatları vb. sebepler Meyer'i "su ile çalışan motor" kavramına yöneltti. 
Meyer cihazı ile bir otomobilin petrol yerine su yakarak çalışabileceğini iddaa etti.
"Su yakıt hücresi" su içinde bölünmüş hidrojen ve oksijen atomları ile çalışıyordu.
Meyer'e göre cihaz tahmini ya da bilimsel yollarla ölçülmüş gereken en az enerjiyi elektroliz ediyordu.



Görgü tanıkları ABD'li mucit Stanley Meyer'in normal elektrilikit hücresinden çok daha az enerji gerektiren ve bu enerjiyi sıradan bir musluk suyu ile temin edebilen elektrik hücresi geliştirdiğini söylemiştir.

Meyer "Su ile çalışan motor teknolojisi"ni yaymak için bayilikler satmıştı.İki yatırımcı tarafından dava edildi.Arabası Londra Queen Mary Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Profesörü ve Mühendislik Kraliyet Akademisi Üyesi Michael Laughton tarafından muayneye alındı.Ancak muayne günlerinde saçma bir bahaneyle muayne durduruldu.Meyer'e göre su ile çalışan motor teknolojisi,patent ofisi,Enerji Bakanlığı ve ordu tarafından soruşturma altındaydı.


Mahkemede Meyer'in "Su yakıt hücresi" 3 bilirkişi tarafından incelendi ve "Geleneksel basit elektroliz hücresi" kanısına varıldı.
Meyer mahkeme tarafından "dolandırıcılık" ile suçlandı ve $25.000 para cezası kesildi.


Ölümü
Stanley Meyer,20 Mart 1998'de bir restaurantda yemekten sonra aniden öldü.İkiz kardeşine göre Meyer,iki Belçikalı yatırımcı ile toplantı yemeğindeydi.Yemek sırasında Meyer aniden "Beni zehirlediler!" diyerek dışarı koştu.Soruşturmadan sonra Franklin County adli tıp raporuna göre Meyer,yüksek tansiyona bağlı beyin anevrizması geçirerek öldü.Meyer'in destekçileri onun buluşlarının bastırılmak istendiği için öldürüldüğünü iddaa etti.


Kaynaklar: En.Wikipedia.Org - TAES.com(yanlış link eklemişim,daha sonra bulamadım doğrusunu)

Share This!


Blog Hakkında

-

Total Pageviews

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates